Madártej tekercs (gluténmentes)

madartej szelet

Villámgyors és olyan mintha a madártejbe harapnánk bele. Érdemes kipróbálni!

madartej szeletHozzávalók: 

  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek rizsliszt

A töltelékhez:

  • 4 tojás
  • 2 cs tejszín ízű GM  pudingpor (pl Mester)
  • fél vaníliarúd
  • 5 dl tej
  • 10 g zselatin

 

 

Elkészítés: 

Megfőzzük a vaníliás krémet. Ehhez felforralunk 4 dl tejet a felhasított, kikapart vaníliával. A maradék tejet csomómentesre keverjük a pudingporral, a porcukorral és a tojások sárgájával. Habot verünk a fehérjékből. A forró tejhez folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgás keveréket és nagyon kicsi lángon állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még forrón belekeverjük a beáztatott, majd felmelegített zselatint és rögtön beleforgatjuk a tojáshabot is. Langyosra hűtjük.
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd ezzel tovább verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját is, majd a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk és a lisztet is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses üzemmódban) 8 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, megtöltjük a krémmel és feltekerjük.Ha háromszögletűre szeljük, a képen látható módon rendezhetjük tálra. Enyhén porcukrozva kínáljuk.

A receptet beküldte: Putóczki Gáborné

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here