Kókusztejes indiai csirke kuszkusszal és rukkolával

0
30
kokusztejes indiai csirke

Az alábbi receptben szereplő csirkemell gluténmentes diétába is beilleszthető, amennyiben a köretben szereplő kuszkuszt rizsre vagy salátára cseréljük.

kokusztejes indiai csirkeHozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kurkuma
  • chilli
  • curry
  • fahéj
  • gyömbér
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 5 dl kókusztej
  • egy marék földimogyoró
  • egy csomag rukkola
  • egy csomag kuszkusz

 

 

 

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a reszelt vagy pépesített fokhagymát és a kockákra vágott csirkemellet, majd nagy lángon megpirítjuk a húst. Ízlés szerint fűszerezzük a kurkumával, a chilivel, a curryvel, a fahéjjal és a gyömbérrel. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a szójaszószt, felöntjük a kókusztejjel és fél órán át fedő alatt főzzük. Amikor már kész a hús, levesszük a fedőt és addig főzzük tovább amíg kissé szaftos marad. Ekkor hozzáadjuk a felaprított mogyorót. Kuszkusszal és rukkolával, vagy tetszés szerinti salátával tálaljuk.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here