Kókuszos zabpehelykeksz

kokuszos zabpehelykeksz

Módjával, de diétázók is fogyaszthatják, hiszen a zabpehely lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, így sokáig jóllakottság érzetet biztosít.  Aki gluténmentes diétában szeretné ezt elkészíteni, figyeljen, hogy jelölten GM zabpelyhet vegyen (zabpehelylisztet késes aprítóban lehet darálni).

kokuszos zabpehelykekszHozzávalók:

  • 10 dkg xilit
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg GM zabpehelyliszt
  • 10 dkg GM zabpehely
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • vanília
  • 5 dkg mazsola
  • 1 mk sütőpor

Elkészítés:

A hozzávalókból gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk. Fél órára a hűtőbe tesszük pihentetni. Majd diónyi gombócokat formálunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk, villával lenyomjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük. Azonnal fogyasztható, de másnap éppúgy finom és puha.

(A receptet beküldte Putóczki Gáborné.)

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here