Hal brassói

0
52
halbrassoi

Villámgyors és egészséges ebéd, akár ünnepekkor is asztalra adhatjuk.

halbrassoiHozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg nílusi sügér (vagy másfajta hal)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • citrombors
  • bors
  • zsír
  • 25 dkg zöldborsó
  • kb. 1-1,5 kg burgonya

 

 

 

Elkészítés: 

A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és forró olajban, zsírban pirosra sütjük. A halat szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, majd kb. 3×3-as kockákra vágjuk. A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a halhúst és citromborssal, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Készre sütjük kb. 5 (!) perc alatt. A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk, majd a halhúshoz adjuk. Végül a húsos ragut és a sültburgonyát összekeverjük.

A receptet beküldte: Putóczki Gáborné

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here