Grillcsirke hedonistáknak

grillcsirke

Csirkét sütni egyszerű dolog, de mégsem mindegy milyen a végeredmény. Ha egy kicsit több időt szánunk rá, garantálom, hogy a végeredmény kárpótolni fog mindenkit.

grillcsirkeHozzávalók:

  • 1 konyhakész (láb és fej nélküli) csirke, aminek súlya kb. 1 kg legyen
  • 2 ek. krém állagú kókuszzsír (vagy tisztított vaj)
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • fél citrom
  • bors

 

 

 

Elkészítés:

A csirkét megmossuk és papírtörlővel teljesen szárazra töröljük, majd kívül-belül jól besózzuk. A kenhető állagú kókuszsírba belekeverünk 1 kk. törött borsot és mint az arckrémet, jól bemasszírozzuk a csirke bőrébe. A csirke belsejébe berakjuk a vöröshagymát, tyúkhúsleves kockát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a fél citromot. Vesszünk egy méretes kötöző spárgát és a csirkét először hosszában, majd keresztben összekötözzük, mint a kötözött sonkát. Ettől minden belerakott ízesítő a belsejében marad és a formáját is megtartja. Az a legjobb, ha olyan tepsiben sütjük a csirkét, amiben rács is van, így a rácsra fektetve jobban, egyenletesebben átjárja a hő. Először mellével lefelé fektetjük a rácsra és 35 percig sütjük, 200 fokon. Utána megfordítjuk és még 35 percig sütjük mellével felfelé fordítva. Ha lejárt a sütési idő, kivesszük a tepsiből és sütőpapírra tesszük. Meghintjük frissen vágott petrezselyemmel, becsomagoljuk és legalább fél órán át pihentetjük mielőtt felszeletelnénk.
Petrezselymes rizzsel és rukkolás paszternák (vagy fehérrépa) pürével tálaljuk. Az utóbbihoz puhára főzzük a paszternákot, aprító gépbe tesszük, hozzáadunk 1 ek. vajat, 1 marék rukkolát, sót, kevés törött borsot és krémesre turmixoljuk.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here