Gombás marharagu kuszkusszal

gombas marharagu kuszkusszal

A marhahús fontos fehérje, B12-vitamin és cink forrása szervezetünknek. Ezek mellett magas a vastartalma is. Az alábbi recept alapján gombával és sárgarépával készíthetjük el.

gombas marharagu kuszkusszalHozzávalók:

  • 2 kg marhahús
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 3-4 db babérlevél
  • oregano
  • 1 szelet gyömbér
  • 3 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 4 dl vörösbor
  • 4 dl víz
  • 2 db pörköltkocka
  • 3 db sárgarépa
  • 1 doboz csiperke gomba
  • 1 doboz kuszkusz
  • ételízesítő
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A megmosott és szárazra törölt marhahúst felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és kissé megpároljuk. Felöntjük a borral és a vízzel, beletesszük az áttört fokhagymát, a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Ízlés szerint ízesítjük az ételízesítővel, megborsozzuk és beletesszük a pörköltkockákat is. Fedő alatt kb. 2 órán át hagyjuk főni. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a karikákra vágott répát és a felszeletelt gombát is és még 20 percet főzzük.
A kuszkuszt hőálló tálba tesszük és felöntjük ugyanannyi forró vízzel. Megsózzuk és adunk hozzá egy kevés olívaolajat, majd fóliával lefedjük. 5 perc múlva levesszük a fóliát és átkeverjük a kész kuszkuszt. A marharagut a kuszkusszal tálaljuk.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here