Gombás csirkemell spárgával és bébirépával

gombas csirkemell

Ismét egy gyorsan elkészíthető húsétel. A bulgurt rizsre cserélve gluténmentes étrendben is megfelelő ebédre vagy vacsorára.

gombas csirkemellHozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • oregano
  • bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
  • 1 tk vegeta + 1 dl víz

A körethez:

  • 1 csokor spárga
  • 1 zacskó bébirépa
  • bulgur vagy rizs

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és a kockára vágott hagymával együtt egy kevés olivaolajon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A megpirított csirkemellet felöntjük 1 dl vegetás vízzel, hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát és befűszerezzük. Lassú tűzön készre főzzük. Közben a spárgát és a bébirépát sós vízben megfőzzük. A bulgurt vagy rizst a szokásos módon elkészítjük. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel és ehető virágokkal díszítjük.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here