Dinnyés kókuszos “misu” gluténmentesen

dinnyemisu

Dinnyés kókuszos “misu” gluténmentesen, hozzáadott cukor nélkül. Imádjuk a tiramisut, nyaranta inkább a gyümölcsös változatait.

dinnyemisuHozzávalók:

  • 50 dkg görögdinnye
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 50 dkg mascarpone (laktózmentes is lehet)
  • 3 db tojás
  • 4 ek xilit
  • pár csepp vanília kivonat
  • kb 30 dkg gluténmentes babapiskóta
  • Tetejére: kakaópor vagy reszelt csoki
  • A babapiskóta forgatásához: kb 1,5-2 dl főzött kávé

Elkészítés:

A héj nélküli dinnyét felkockázzuk, a magokat eltávolítjuk, és a kókuszreszelékben megforgatjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt, a tojások sárgáját, majd a mascarponét is. Vaníliával ízesítjük.

A kávét lefőzzük, és kihűtjük.

A babapiskótákat megmártjuk a kávéban (nem áztatjuk), aki úgy gondolja, h kell a kávéba cukor vagy édesítőszer tehet bele, én nem tettem, és egy jénaiba, vagy kisebb tepsibe rakosgatjuk. Erre jön a mascarpone krém fele, majd a dinnyekockák, babapiskóta, végül krémmel zárjuk a rétegezést.

Tetejét kakaóporral, vagy reszelt csokival megszórjuk, és 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután szépen szeletelhető.

(A receptet beküldte: Putóczki Gáborné)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here