Gluténmentes babapiskóta

glutenmentes babapiskota

Putóczki Gáborné gluténmentes babapiskóta receptjénak alapjul nagymamája receptje szolgált. Próbáljátok ki Ti is!

glutenmentes babapiskota

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg rizsliszt
  • 1 cs. szalalkáli
  • 10 dkg vaj, vagy Liga
  • 4 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg eritrit

 

Elkészítés:

Az összes hozzávalót összegyúrjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap vékonyra nyújtjuk, és babapiskóta formával, kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített 175 fokos sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük. Ne ijesszen meg senkit a szag, ami sütés közben keletkezik, a szalalkáli jellegzetes szagát érezhetjük, ami a kész süteményben nem érezhető. Aki úgy gondolja, használhat helyette akár szódabikarbónát is.

(A receptet beküldte: Putóczki Gáborné)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here