Fitnesz rántott hús, petrezselymes répákkal

Ha liszt érzékenyek vagyunk, vagy csak diétázunk, akkor sem kell lemondanunk kedvenceinkről, csak más alapanyagokból kell elkészítenünk.  Íme ehhez egy példa:

fittness rantotthusHozzávalók: 

  • 2 csirkemell filé,
  • 2 tojás,
  • 8 dkg kókuszreszelék,
  • 8 dkg darált mandula,
  • 1 cikkely fokhagyma,

 

körethez:

  • 4 db sárgarépa,
  • 4 db fehérrépa,
  • 1 csomag petrezselyemzöld

 

a sütéshez:

  • kókuszzsír

 

Elkészítése: 

A csirkemell filéket hosszában kettévágjuk, így kb. 1 cm vastag szeleteket kapunk. Enyhén kiklopfoljuk. Panírnak darált mandula és kókuszreszelék keveréket használunk, amibe belereszelünk 1 cikkely fokhagymát. Először ebbe, majd a felvert tojásba mártjuk. (Nem tévedés, ebben a sorrendben!) Ezzel a módszerrel nagyon kevés „bunda” lesz a húson.
Kókuszzsírban, öntöttvas serpenyőben kisütjük a hússzeleteket. Közepesnél kicsit kisebb lángon süssük, hogy ne égjen meg a panír, mire a hús átsül. Először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül süssük. Ha több adagban sütjük, minden adag után fém teaszűrőn szűrjük át a zsiradékot, hogy megtisztítsuk a zsiradékot a lehullott pörzsanyagtól. Egyáltalán nincs kókusz íze, nagyon finom, porhanyós lesz a husink.
A körethez a répákat megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és sós vízben majdnem puhára főzzük. Az összevágott petrezselymet kevés kókuszzsíron megpároljuk, majd a leszűrt répákat ráöntjük. Néhányszor átkavarjuk, kicsit megsózzuk, és elzárva a lángot fedő alatt a gőzben készre puhul. Jó ízt ad a köretnek, ha azt a zsiradékot használjuk, amiben a húst sütöttük.

(A receptet beküldte: Bodnár Éva)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo