Fahéjas almarózsa

fahejas almarozsa

 

Hihetetlen mennyire egyszerű, gyönyörű és finom ez a süti. Gyerekek is könnyen elkészíthetik.

fahejas almarozsaHozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 db savanykás alma
  • 2 ek. lekvár
  • 1 citrom
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál porcukor 

 

 

 

Elkészítés:

Az almákat nagyon vékony szeletekre vágjuk, vagy használjunk uborka szeletelőt. Egy tányérba vizet töltünk, majd beletesszük az almaszeleteket. Ráfacsarjuk a citrom levét és pár percre mikróba tesszük. A citromtól nem barnul meg az alma és a savanykás íz kifejezetten jót tesz ennek a sütinek. A megpuhult almaszeleteket lecsepegtetjük. A lekvárt kevés vízzel felhígítjuk és mikróban picit megpuhítjuk. A tésztát kinyújtjuk és csíkokra vágjuk. A csíkok felületét megkenjük a híg lekvárral. Szépen sorban rárakjuk az almaszeleteket úgy, hogy a piros széle felülre essen, kicsit túlérjen a tésztán és kiadja majd a rózsaformát. Fahéjjal meghintjük, majd a szabadon maradt tésztarészt ráhajtjuk az almákra és feltekerjük. Csodás rózsaformákat kapunk. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Muffinsütő formánkat kivajazzuk és mindegyik almarózsát külön mélyedésbe tesszük.

A receptet beküldte: Slezsák Anikó

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here