Erdész szelet

0
93
erdesz szelet

Gluténmentesen is elkészíthető ez a finom gombás étel. Mivel gyorsan elkészül, ezért egy hétköznapi vacsorára is jó választás.

erdesz szeletHozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj (csont nélküli)
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 4-5 szelet szalonna (vékony)
  • 2 ek liszt + a forgatáshoz (igény szerint gluténmentes)
  • bazsalikom
  • oregano
  • bors
  • pirospaprika

 

Elkészítés:

A megtiszított karajt 1 cm-es szeletekre vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. Lisztbe forgatjuk és egy kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát, majd félretesszük. A hagymát kockára, a szalonnát kisebb csíkokra vágjuk, a répát felkarikázzuk és mindet megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és néhány percig pároljuk. Megfűszerezzük bazsalikommal, oreganoval, pirospaprikával, sóval és borssal. Beleteszünk 2 evőkanál lisztet és felöntjük 3-4 dl vízzel. Beletesszük a hússzeleteket és fedő alatt 30-40 perc alatt készre pároljuk. Ízlés szerint rizzsel vagy krumplival tálaljuk.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here