Cukkinis fasírt bazsalikomos mártással

0
35
cukkini fasirt

A cukkiniből szinte minden elkészíthető. Akinél terem, ebben az időszakban nem győzi szedni a bokrokról. A zöldségeseknél is most a legolcsóbb, így használjuk ki ezt az időszakot, és együnk minél többet, ebből az alacsony CH és kalória tartalmú zöldségből.

cukkini fasirtHozzávalók (2 személyre):

  • 1/2 csirkemell filé,
  • 1 kisebb vöröshagyma,
  • 1 tk. dijoni mustár,
  • só,
  • cayenne bors,
  • 2 ek kókuszzsír,
  • 1/2 duci saláta cukkini,
  • 6 db bacon szalonna

A mártáshoz:

  • 1 kisebb fej vöröshagyma,
  • 1 doboz cocomas (kókusztejszín),
  • 20 levél bazsalikom,
  • 1 púpos tk. tápióka keményítő,
  • 1 ek. kókuszzsír,
  • só,
  • bors

Elkészítés:
A darabokra vágott csirkemell filét és vöröshagymát aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, sót, borsot, és az egészet pépesre turmixoljuk. Vizes kézzel 6 db. pogácsát formálunk belőle, és a kókuszzsíron oldalanként 1-1 percig elősütjük. A cukkiniből 6 db ujjnyi vastag szeletet vágunk, rárakjuk a húspogácsák tetejére, majd begöngyöljük a bacon szalonnákkal. Kisebb tepsiben, 180 fokon, légkeveréses funkcióval addig sütjük, amíg a szalonna szép piros lesz. 

Közben elkészítjük a mártást: a hagymát aprítógépben finomra vágjuk, lepirítjuk a kókuszzsíron. Hozzáadjuk a a kókusztejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a bazsalikom leveleket. Amikor felforrt, besűrítjük a kevés vízben elkevert keményítővel. Ha kész aprítógépben, vagy botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A cukkinis fasírtokat rukkolás saláta ágyra rakjuk, és a mártással együtt tálaljuk.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

 

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here