Citromos csirkemell bulgurral és újhagymás reteksalátával

0
35
citromos csirkemell bulgurral

A közkedvelt csirkemell mellé a vitaminban gazdag retket is el lehet készíteni köretként az alábbi recept szerint.

citromos csirkemell bulgurralHozzávalók:

Csirkemellhez:

  • 60 dkg csirkemell
  • 4-5 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 citrom
  • bors
  • oregano

Körethez:

  • 4-5 fej retek
  • 4-5 szál újhagyma
  • bors
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 2 zacskó bulgur (2x125g)

 

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, oreganóval ízesítjük. A fokhagymát lereszeljük, elkeverjük a mézzel, a citromlével, a balzsamecettel és ráöntjük a csirkeszeletekre, majd jól beleforgatjuk őket. Hagyjuk kis időre a pácban, majd kevés forró olajon megsütjük.
A retket gerezdekre vágjuk, az újhagymát pedig felkarikázzuk. Egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olívaolajat, beledobjuk a retket, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a balzsamecetet is. Pár percig hagyjuk fedő alatt párolódni, majd beledobjuk az újhagymát is és nagy lángon kissé megpirítjuk. Köretnek a bulgurt a csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. 

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here