Brassói aprópecsenye vele sült zöldségekkel

0
54
brassoi apropecsenye zoldsegekkel

Így lesz egy hagyományos ételből különleges.

brassoi apropecsenye zoldsegekkelHozzávalók:

  • szűzpecsenye vagy más zsírmentes hús
  • 2 evőkanál olvasztott libazsír
  • törött bors
  • fokhagyma
  • majoránna
  • kevés őrölt kömény
  • 4-5 csík füstölt szalonna
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 3-4 db cékla
  • darabka sütőtök
  • fél fej karfiol
  • kisebb darab póréhagyma

 

Elkészítés:

Általában szűzpecsenyéből készítem a brassóit, de készülhet más szaftos, zsírmentes húsból is, pl. csirkecomb filéből. A legjobb ha a húst előző nap előkészítjük és a hűtőben érleljük.
Egy szűzpecsenyét ujjnyi szeletekre vágunk, enyhén megklopfoljuk majd csíkokra metéljük. Összekeverjük 2 evőkanál olvasztott libazsírral, törött borssal, fokhagymával, majoránnával, kevés őrölt köménnyel. Gyufaszál nagyságúra vágunk 4-5 csík jó minőségű füstölt szalonnát és pirosra sütjük, majd egy szűrőlapáttal kiszedjük a zsírból, félretesszük. Nagyon apróra összevágunk vagy lereszelünk 1 nagyobb vöröshagymát és beletesszük a szalonna zsírjába. Hozzátesszük a bepácolt húst, egy kávéscsészényi vizet és fedő alatt, lassú tűzön többszöri kevergetéssel puhára sütjük-főzzük. Amikor már kezdi elsülni a levét megsózzuk (de csak ekkor, hogy a hús a saját szaftjában tudjon puhulni!). Frissen ráreszelünk 2 gerezd fokhagymát, megszórjuk egy csipet törött borssal és színesítjük 1 evőkanál paradicsompürével. Jól átkavarjuk, 1-2 percig még sütjük majd elzárva a lángot fedő alatt még hagyjuk érlelődni 10-15 percig. Közben összekockázunk 3-4 céklát, egy darabka sütőtököt és fél fej karfiolt rózsáira szedünk. Mindegyiket külön-külön puhára főzzük, leszűrjük majd vegyesen egy hőálló tál aljára rendezzük. Egy kisebb darab póréhagymát is közéjük vágunk. Ráöntjük a kész aprópecsenyét, tetejére húsos szalonnaszeleteket teszünk és az egészet a sütőben összesütjük. Házi savanyúval pompás étel.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here