Birsalma leves

0
32
birsleves

Egy tipikus őszi leves, tej-, cukor-, szója-, gluténmentes. Sok birsalmánk termett, a birsalmalekvár mellett ez készült még belőle.

birsleves

Hozzávalók:

  • 4 db birsalma
  • fél citrom leve és héja
  • 2 dl Cocomas – kókusztejszín
  • eritrit
  • csillagánizs
  • szegfűszeg

Elkészítés:

A birsalmákat megmostam, meghámoztam. Felkockáztam, felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte, enyhén megsóztam, hozzáadtam a fűszereket, a citrom sárga héját, és feltettem főni. Amikor már megpuhult, hozzáadtam a tejszínt, még hagytam, amíg még egyszer felforrt, citromlével, eritrittel, ízlés szerint édesítettem. Télen forrón tálalhatjuk, nyáron jégbe hűtve.

(A receptet beküldte: Putóczki Gáborné)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here