Báránysült burgonya gratinnal, sütőtökpürével

baranysult erdei gombaval

 A Hotel Szieszta séfje, Kakuk Zsolt is megörvendeztett bennünket egy izgalmas gluténmentes étellel! Báránysültet készített burgonya gratinnal, sütőtökpürével és mézes sült fügével. 

A báránysült elkészítése:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg báránycomb
  • 1 dl olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • fokhagyma  
  • rozmaring

A báránycombot sóval, borssal bedörzsöljük, 1 órát hűtőben pihentetjük. Serpenyőben az olajat felhevítjük. A tisztított fokhagymát kés lapjával megtörjük, beledobjuk, hozzátesszük a húst. Mindkét oldalát erős lángon pirosra sütjük. A rozmaringágat megtörjük, mellétesszük és 180 fokos sütőben fóliával lefedve kb. 2 órát sütjük. Sütés közben kevés húslevet adunk hozzá.

 

baranysult erdei gombaval

 

A burgonyagratin elkészítése:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg burgonya
  • 4 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • só, bors  ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt trappista sajt

A burgonyát meghámozzuk, 1×1 cm-es kockákra vágjuk, feltesszük főni a tejszínben. Egészen addig főzzük, amíg ragacsos nem lesz. Kivajazott tepsibe öntjük, reszelt sajttal megszórjuk. 150 fokos sütőben 50 percig sütjük, majd kihűtjük. Tálalás előtt 2 ujjnyi vastag kockákra vágjuk, kevés forró vajban minden oldalát megpirítjuk.

 

A sütőtökpüré elkészítése:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg sütőtök
  • 8 levél zsálya
  • só, bors ízlés szerint
  • fél darab póréhagyma
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • kis darab gyömbér
  • 20 dkg vaj

A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk. Vajon a feldarabolt póréhagymával, zúzott fokhagymával, reszelt gyömbérrel puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Robotgéppel lepürésítjük, teaszűrőn vagy szitán áttörjük.

 

A sült füge elkészítése:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db füge
  • 4 evőkanál méz

A fügéket 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivéve késsel keresztbe metsszük és mézzel meglocsoljuk.

 

                 hotel szieszta logo

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here