Bakonyi tarhonyaleves

Receptversenyünkre érkezett az alábbi bakonyi tarhonyaleves:

bakonyi tarhonyalevesHozzávalók: 

  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 kanál zsír vagy 2-3 kanál olaj,
  • 1 csésze házi tarhonya / nem úttörőgombóc!! /,
  • 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa,
  • 2 szem burgonya,
  • 1 szál Gyulai kolbász,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 200 ml tejföl,
  • ízlés szerint só,
  • őrölt fekete bors,
  • pirospaprika,
  • őrölt kömény

Elkészítése:  

A hagymát felaprítjuk és a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve addig sütjük, míg kap egy kis színt. Félrehúzzuk és megszórjuk a fűszerekkel. A zöldségeket megpucoljuk, a répákat kisebb, a burgonyákat közepes kockákra felvágjuk. A tarhonyát visszatesszük a tűzre, hozzászórjuk a zöldségeket és hirtelen átsütjük az egészet /1-2 perc /. Felöntjük kb. 1,8-2 liter vízzel, hozzáadjuk a fele mennyiségű felaprított petrezselyemzöldet, utána sózzuk és letakarva, lassú tűzön puhára főzzük a levest.

Míg fő a leves, addig a kolbászt felkarikázzuk / én negyedeltem is /, és kevés olajon zsírjára lepirítjuk. Mikor elkészült minden, akkor a sült kolbászt a levesbe keverjük, a tejföllel behabarjuk és a végén megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel is. A levest forrón tálaljuk. Érdemes éppen annyit főzni a levesből ami elfogy, mert a tarhonya magába szívja a nedvességet és eléggé besűrűsödik tőle a leves. 

(A receptet beküldte: Barakonyi Krisztina)

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo