Baconos cukkini

baconos cukkini

És még mindig cukkinis recept, hisz ez a közkedvelt zöldség nemcsak finom, lédús, ezerféleképpen variálható, de kalóriaszegény és egészséges is. 

Hozzávalók:

  • 2 db csirke felsőcomb filé,
  • fél csomag bacon szalonna,
  • egy saláta cukkini,
  • 1 tojás,
  • 1 kisebb vöröshagyma,
  • 3 cikkely fokhagyma,
  • 2 ek. kókuszzsír, só,
  • 1-1 tk. pirospaprika
  • bors

 

baconos cukkini1      baconos cukkini

 

Elkészítése: 
A hagymákat apróra vágjuk és kókuszzsírban, kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk. Néha megkeverjük és vigyázunk, hogy ne piruljon meg. Amikor a hagyma már szétesett és elfőtte a levét, hozzátesszük a pirospaprikát, borsot és elzárjuk a lángot.
Aprítógépbe tesszük a kisebb darabokra vágott csirke felsőcomb filét, hozzáöntjük a dinsztelt paprikát, a tojást és pépesre turmixoljuk. Ha nincs aprító gépünk, daráljuk le a húst.
A cukkinit hasábosra formázzuk – vagyis levágjuk a két végét, és az oldalit – hosszában, hajszál vékony szeletekre vágjuk, majd picit besózzuk, hogy megpuhuljon. Ha szükséges, a bacon szalonna szeleteket méretre vágjuk, erre rakjuk a cukkini csíkokat. Egyik végére, krokett formájú és nagyságú darált hús rudacskákat teszünk és felgöngyöljük, a végeit fogvájóval átszúrjuk. A maradék bacon szalonnákat a tepsi aljába tesszük, ezekre állítva rárakjuk a göngyölt cukkiniket. 180 fokon, légkeveréses funkcióval pirosra sütjük, saláta ágyon tálaljuk. A megsült szalonna csíkokat feltekerjük és ezt is tálaljuk.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here