Baci di dama

Olaszországban minden kis pasticceriában szembe jött velünk, természetesen a búzalisztes változata, akkoriban nem diétáztunk még, de beleszerettünk. Nemrég megtaláltam a már-már elfelejtett süti receptjét… de természetesen búzalisztes volt, aztán jött a saját ötlet a gluténmentes és TOJÁSMENTES változatra. Sokáig eláll(na), ha el nem fogyna. 😀

bacididamaGMHozzávalók: 

  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg gesztenyeliszt
  • 15 dkg törökmogyoró
  • 10 dkg eritrit
  • 15 dkg vaj
  • 5 csepp vaníliakivonat
  • 1 db narancs (reszelt héja)
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 10 dkg étcsokoládé (GM)

Elkészítés: 

A mogyorót megpirítjuk, és ha kihűlt, ledaráljuk. A lisztet, a vajat, az eritritet, a lereszelt narancshéjat, vaníliakivonatot és a sót egy tálba tesszük, és összegyúrjuk a ledarált mogyoróval. Ezután a hűtőben pihentetjük 30 percig.

Diónyi golyókat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módon kb. 10 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, olvasztott étcsokival összeragasztunk két csókot, majd a maradék csokival díszítjük.

(A receptet beküldte: Putóczki Gáborné.)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo