Andalúziai csirkeragu

0
43
andaluziai csirkeragu

Egy egészséges és diétás húsétel, mely gyorsan elkészül, ebédre és vacsorára is kitűnő választás.

andaluziai csirkeraguHozzávalók:

  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 6 db koktélparadicsom
  • 1 csipet sáfrány
  • 1 marék mandula
  • 1 ek méz
  • 1 ek mazsola
  • 1 db chilipaprika
  • 2 db csirkemell (nagyobb)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1,5 dl forró víz

 

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, beletördeljük a leveskockát és hozzáadjuk a sáfrányt. Olívaolajon megpirítjuk a megpucolt és felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott és szárazra törölt, kockára vágott húst. Megpirítjuk, megszórjuk fahéjjal, hozzáadjuk a felaprított chilipaprikát és a mézet. Hozzáöntjük a sáfrányos húsleves alaplét. A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, majd a mazsolával együtt hozzáadjuk a raguhoz és 10 percen át főzzük. Tálalás előtt megszórjuk korianderrel és mandulával. Rizzsel tálaljuk.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here