Almás pite

0
30
almaspite

Itt van a szezonja ennek az egyszerű, finom pitének. Természetesen gluténmentes!

almaspiteHozzávalók:

  • 50 dkg rizsliszt
  • 15 dkg sertés zsír
  • 10 dkg eritrit/cukor
  • 4 db tojás sárgája
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • kb 1-1,5 dl tej
  • fél csomag sütőpor
  • vaníliakivonat/vaníliás cukor

A lekenéshez:

  • lekvár

Töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • eritrit
  • fahéj

Tetejére:

  • 1 db tojás

Elkészítés: 

Először a tölteléket készítjük el: az almákat megtisztítjuk, lereszeljük és ízlés szerint eritrittel, fahéjjal megpároljuk. Hagyjuk hűlni, ez idő alatt elkészítjük a tésztát. A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzertésztát gyúrunk. A tejet csak apránként adom hozzá, mert nem biztos, hogy kell bele a másfél deci, de az is elképzelhető, hogy több kell. A tésztát két felé osztjuk, először az egyiket nyújtjuk ki “gáz tepsi” nagyságúra, majd kevés lekvárral megkenjük. Erre jön az almatöltelék, majd a másik lapot is kinyújtjuk és azzal fedjük be. Végül felvert tojással megkenjük és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük és kockákra szelve kínáljuk.

A receptet beküldte: Putóczki Gáborné

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here