Almás karamellás torta

0
37
almas karamellas torta

Ismét egy almás recept, ezúttal azoknak akik az almás sütit is krémesen szeretik.

almas karamellas tortaHozzávalók:

Piskótához:

  • 8 dkg kakaópor
  • 6 dl forró víz
  • 36 dkg margarin
  • 37 dkg cukor
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 6 tojás
  • 43 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só

Almás krémhez:

  • 44,5 dkg alma (hámozott, kimagozott mennyiség)
  • 15 dkg víz
  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg zselatin

Karamellás krémhez:

  • 17 dkg cukor
  • 10 dkg víz
  • 10 dkg tejkaramellás cukor
  • 40 dkg habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

Tetejére:

  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg tejkaramellás cukor

Elkészítés:

A piskótához először a forró vízben elkeverjük a kakaóport, ha csomós lenne szitával átszűrjük. A margarint a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és sóval, majd az előzőekhez keverjük. Végül a kakaós vízzel sima tésztává keverjük a masszánkat. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és előmelegített sütőben, 180 fokon 35-45 perc alatt készre sütjük a piskótát. Ha elkészült kihűtjük és három felé vágjuk. A karamellás krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Majd beleaprítjuk a tejkaramellás cukrot és addig melegítjük tovább, amíg az nem olvad. Ha elolvadt a cukor, akkor felöntjük a tejszínnel és lehűtjük. (Legjobb ha ezt előző nap elkészítjük, így kellően tud hűlni és pihenni a krémünk.) Az almás krémhez az almát felkockázzuk és a vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd turmixgéppel pépesítjük és elkeverjük benne a zselatint. Ezt is lehűtjük amíg kenhető krémmé nem dermed.
Az alsó piskótát megkenjük az almás krémmel, majd ráhelyezzük a következő lapot. A karamellás krémet 2 habfixálóval kemény habbá verjük (ez eltarthat egy darabig míg besűrűsödik), majd a következő lapot ennek a krémnek a kétharmadával megtöltjük. A maradékkal tetszés szerint feldíszítjük a tortát. A tetejére a karamellkrémhez a tejszínt az előzőekben leírt módon felmelegítjük, a tejkaramellát felolvasztjuk benne, majd lehűtjük és leöntjük vele a tortán elhelyezett almákat, vagy csak szimplán magát a tortát.

A receptet beküldte: Kovács Noémi

TOVÁBBI RECEPTEK>>>

Játssz velünk és nyerj wellnesshétvégét! Keresd meg a MINDIGNŐ logót!

keresd1

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here