Áfonyás kölestorta

0
28
afonyas kolestorta

Párom GM diétán van, Nagyfiam CH szegény diétán… Nem számolgattam, a kalóriákat ebben, de bizonyára kevesebb, mint egy habos-babos tortában… Így családom együtt tudott baj és lelkiismeret-furdalás nélkül ünnepelni. A torta glutén-, szója-, cukormentes. Laktózmentes opciók jelölve.

afonyas kolestortaHozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg hántolt köles
  • 1 l tej/kókusztej
  • 12,5 dkg vaj/liga
  • 10 dkg eritrit
  • 4 db tojás
  • 16 dkg dió

 

A krémhez:

  • 2 dl tejszín/Hulala
  • 25 dkg mascarpone (laktózmentes is lehet)
  • 10 dkg porXukor
  • 40 dkg áfonyalekvár (házi, cukor nélkül eltett)

Elkészítés:

A kölest a tejjel, a vajjal, a sóval és a cukorral puhára főzzük. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat és a darált diót is. Egy 20 cm átmérőjű tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 160 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. A formából kivéve kihűtjük, majd kettévágjuk

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét a porcukorral kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. Az egyik tésztalapot visszarakjuk a formába, majd rákenjük a krém felét, és a lekvár felét, majd rátesszük a másik lapot, a maradék krémet elsimítjuk rajta, végül a lekvárral márványozzuk

Érdemes pár órára hűtőbe tenni.

(A receptet beküldte: Putóczki Gáborné)

 

Vegyél részt Te is receptversenyünkben! RÉSZLETEK >>>>

EDDIG BEKÜLDÖTT RECEPTEK>>>

A MindigNő Receptversenyt a Hotel Abacus és a Hotel Szieszta támogatja!

abacus logo                 hotel szieszta logo

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here