Audrey Hepburn idézetek

audrey hepburn idezetek

Audrey Hepburn idézetek

Audrey Hepburn idézetek  “Ragadd meg minden napodat. Örülj a teljesség igényével. Minden napnak úgy, ahogy van. Az embereknek úgy, ahogy vannak.. Azt hiszem, a múltam segített hozzá ahhoz, hogy értékelni tudjam a jelent és nem akarok egy percet sem elvesztegetni belőle azzal, hogy a jövő miatt aggódom.”

Audrey Hepburn idézetek
Audrey Hepburn idézetek

“Nem arról van szó, hogy a mának kell élnünk – ez materialista hozzáállás lenne, hanem arról, hogy a mának kincsként kell örülnünk. Úgy látom, hogy a legtöbben felszínesen élünk, nem is gondolva arra a csodára, hogy egyáltalán élnünk adatott.”

“Az életem szebb, mint egy tündérmese. Persze nekem is volt, és van részem megpróbáltatásokban, de bármilyen próbákon is mentem keresztül, a végén mindig elnyertem a jutalmamat.”

“Ha a világom holnap összeomlana, felidéznék minden kellemes, izgalmas és értékes pillanatot, amelyet volt szerencsém átélni. Nem gondolnék a szomorú tapasztalatokra, a kudarcokra, arra, hogy apám elhagyott bennünket, hanem csak az örömteli dolgokra. És ezekből volt éppen elég.”

Audrey Hepburn idézetek
Audrey Hepburn idézetek

“De micsoda a boldogság, ha nem az ember és az élete közötti egyszerű harmónia?”

“Az életszemléletemet anyámnak köszönhetem.. Mindig éreznem kellett a rosszallását, ha nem másokra gondoltam előbb, vagy nem voltam fegyelmezett.”

“Én abban a csodálatos, régimódi szellemben nevelkedtem, amely a másikat előbbre valónak tartja magunknál. „Mások sokkal fontosabbak, mint te, kedvesem, és ezt zúgolódás nélkül el kell fogadnod” – hallottam gyakran.”

“Gyerekként arra tanítottak, hogy soha na hívjam fel magamra a figyelmet, ne keltsek feltűnést, mert az rossz modorra vall.. Aztán ezzel kerestem a kenyeremet.”

“Nekem soha nem voltak nagy elvárásaim, és ennek köszönhetően én vagyok a legkevésbé megkeseredett nő, akit ismerek.”

“Borzasztó lenne életünk végén visszatekinteni, és legnagyobb sajnálatunkra csak rossz dolgokat, elszalasztott alkalmakat és elmulasztott lehetőségeket látni.”

“Nagyon szomorú volna, ha az ember, visszatekintve, azt látná, hogy filmekben élte az életét, és alig ismeri a gyerekeit. Számomra nincs annál kellemesebb, izgalmasabb vagy kedvesebb, és semmi nem tölt el nagyobb megelégedéssel, mint az, hogy láthatom a gyermekeimet felnőni.. és ne feledjük, gyermekeink csak egyszer nőnek fel.”

“Csak remélhetjük, hogy a boldog élet is megadatik, és az a munka is, amelyet örömmel végezhetünk.”

„Sonia tanított meg a munkaerkölcsre: „ ne panaszkodj, ne add fel akkor sem, ha elfáradtál, ne menj szórakozni a fellépés előtti éjszakán”. Azt is tüle tanultam meg, hogyha az ember valóban keményen dolgozik, sikerre jut, és azt is, hogy mindennek belülről kell fakadnia.” /Audrey Hepburn balett tanáráról, Sonia Gaskellről/

Coco Chanel aranyköpései

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here