Ötletes karácsonyi ajándékok fillérekből

Szükséged van egy kis inspirációra a karácsonyi ajándékaidhoz? Izgulsz? Úgy érzed, már kifutottál az időből? Akkor elárulok egy titkot: lassíts, és olvasd el ezt a tuti karácsonyi ajándékokról szóló cikkünket!

Karácsonyi ajándékok – Sörözz Rudolffal, a rénszarvassal!

Édes, aranyos, ráadásul finom is, persze annak, aki szereti a sört! Ezzel az ajándékkal tuti tarolsz azoknál, akik szívesen hódolnak ennek a maláta tartalmú alkoholos italnak. Szerezz be egy láda sört (vagy kettőt 🙂 ) és kezd el kidekorálni az üvegeket. A kézzel hajlítható plüss anyagú szarvacskákat ragaszd a kupakra, a piros orrot és a szemeket pedig az üveg nyakára. Így el is készültél a menő karácsonyi ajándékoddal.

Karácsonyi ajándékok – Életre keltett cserepek

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor bűntudat nélkül nasizhatunk. Talán karácsonykor egy picit tényleg megengedhetjük ezt magunknak. Ráadásul, ha még a süteménytartó is mosolyog ránk, akkor meg pláne bűnözhetünk. Keressünk néhány virágtartó cserepet, fessük le barnára. Várjuk meg, míg megszárad, és keltsük őket életre. Fessünk rá szemeket, ragasszunk orrot és szarvakat a tetejére. A piros orrú Rudolfról se feledkezzünk meg. Az elkészült rénszarvasokat töltsük meg finom ünnepi süteményekkel! Ez a karácsonyi ajándék tökéletes lehet akkor, ha vendégségbe megyünk.

karácsonyi ajándékok
karácsonyi ajándékok

Hangulatos gyertyatartó befőttesüvegből

Az otthon alkotott hangulatos, kedves gyertyatartó szuper karácsonyi ajándék, ráadásul a fény, a gyertyaláng egyébként is mindenkit az ünnepekre hangol. Az ajándék kivitelezéséhez nyilván ne az énekkönyvünket vagy kottafüzetünket daraboljuk szét, nyomtassunk magunknak egy megfelelő mintát. A lényeg, hogy a díszítés passzoljon ahhoz a személyhez, akit meg szeretnénk ajándékozni. A mintát szabjuk méretre, vágjunk ki rajta egy szívecskét, és ragasszuk fel az üvegre. Az elkészült karácsonyi ajándékunkat tovább díszíthetjük színes madzaggal, amit a nyakára ragasztunk fel.

karácsonyi ajándékok
karácsonyi ajándékok

Vissza a természetbe – naturális óriás gyertyatartó

Fakéregből, fahéjból és vaníliarúdból csudaklassz gyertyatartót alkothatunk. Nyírfakéregből vágjunk ki megfelelő méretű téglalapot. A lényeg, hogy jól takarja majd a nagyméretű gyertyánkat. Ha túl keménynek, szilárdnak érezzük a kérget, áztassuk vízbe, utána könnyebben lehet majd vele dolgozni. A kéregből hengert formázunk, és ráillesztjük a gyertyára. Ha jó a méret, ragasztópisztollyal kenjük be a gyertyát, és nyomkodjuk rá a kérget. Végül szalaggal vagy rafiával többször tekerjük, át és kössünk rá masnit. Nemcsak fakéregből, hanem fahéjból is álomszép gyertyatartó készíthető. Vásároljunk minél több fahéjrudat, egy nagyméretű gyertyát, és már mehetünk is haza alkotni. A gyertyára ragasztópisztollyal egyenként rögzítsük a fahéjrudakat. Miután mindet feltettük kössük át szalaggal.

karácsonyi ajándékok
karácsonyi ajándékok

Meseszép faangyalkák – avagy a kevesebb néha több

Imádod a természetes alkotóelemeket? Akkor ez hihetetlenül fog tetszeni. Szükséged lesz néhány vastagabb faágra. Ügyelj arra, hogy minél szebbeket válassz! A kreatív boltokban találsz kis, gömbölyű fagolyókat is, válassz egy közepes és egy egészen pici méretűt. Az egyik a fej, a másik pedig a kéz lesz, valamint szükséged lesz szárnyakra is. Ehhez használhatsz akár fém alkotóelemet is. A faágakat fűrészeld el kis méretűre, majd csiszold le a felszínüket. Az így kapott alapot nem muszáj lefestened, hiszen így is csodálatosan fog kinézni. Illessz össze kettőt, ragassz rá fagolyót és egy kisebb golyót középre, majd helyezd el a szárnyakat. 

karácsonyi ajándékok
karácsonyi ajándékok

További karácsonyi ajándékötletek:

Extra cuki ajtódísz farönkből

karácsonyi ajándékok
karácsonyi ajándékok

Mini bár egész évre

karácsonyi ajándékok
karácsonyi ajándékok

Jó kívánságok egész évre

Felirat: “Vegyél csak egyszerűen abból, amire szükséged van..” A csokikon pedig ezek a feliratok: bátorság, béke, erő, nyugalom, egészség, életkedv, megértés, pihenés, kitartás, szerencse, csoda, szórakozás, pénz, motiváció. A sor tetszés szerint bővíthető. Máris nem egy bonbon. Hanem odafigyelés. 

karácsonyi ajándékok
karácsonyi ajándékok

Unokák ajándéka a nagyinak

karácsonyi ajándékok
karácsonyi ajándékok

Szívecskés könyvjelző

karácsonyi ajándékok
karácsonyi ajándékok

Pénzajándék ötletesen kivitelezve

karácsonyi ajándékok
karácsonyi ajándékok

Befőttesüvegbe zárt tél

karácsonyi ajándékok
karácsonyi ajándékok