Őszi ajtódíszek – 8 ajtódísz, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz

őszi ajtódíszek: Összegyűjtöttünk nektek pár könnyen elkészíthető ajtódísz ötletet, amivel különlegessé varázsolhatjátok a bejáratot.

Ősszel egy kicsit megpihenünk, és szívesebben vagyunk az otthonunkban. Ha szabadidődben van kedved kicsit kreatívkodni, akkor most használd fel ehhez a természet kincseit. Rengeteg szép termés, színes falevelek, gesztenye, toboz, makk és ott a finom és élénk színű csipkebogyó is. Ezekből egészen könnyedén tudsz díszeket készíteni a bejárati ajtóra.

Őszi ajtódíszek – Koszorú levelekből

őszi ajtódíszek
őszi ajtódíszek

Ősszel a vörös, barna, sárga, narancssárga levelekből nagyon szép alkotásokat lehet készíteni. Egy koszorúformát vegyél, majd irány a természet, és gyűjts össze minél több levelet. Ezeket szépen helyezd a koszorúformára, majd ragaszd rá őket.

Toboz díszekkel is dekorálhatod az ajtódat

Az erdőben, de akár otthon és az utcákat járva is találhatsz tobozokat. Gyűjts össze párat, legyenek különböző méretűek és formájúak. Ezeket akár le is festheted, használd az ősz színeit. Ha kész, egy erős ragasztóval ragaszd fel mindegyiket egy külön szalagra, majd fűzd össze, és már ki is teheted.

Színes szárított virágokat is tehetsz ki

őszi ajtódíszek
őszi ajtódíszek

Vásárolj, vagy szedj minél több virágot, szárítsd ki őket. Lehetőleg piros, narancssárga színű legyen, az olyan igazi őszi hangulatot idéz. Kiszárítás után fűzd össze őket és rakd bele egy kisebb méretű kaspóba, amit felfüggeszthetsz a bejárati ajtóra.

Toboz koszorú egy szuper őszi dekoráció

őszi ajtódíszek
őszi ajtódíszek

Válogass össze minél több tobozt, fesd színre őket, ha gondolod, azután ragaszd fel egy koszorú formára.

Makk koszorú is szépen mutat!

őszi ajtódíszek
őszi ajtódíszek

Menj ki a közeli erdőbe és keress minél több makkot, gyűjts amennyit csak tudsz. Otthon ezekből készítsd el az őszi koszorúdat.

Tábladekort is bevethetsz!

őszi ajtódíszek
őszi ajtódíszek

A megunt kis méretű kréta táblát is kifüggesztheted a bejárati ajtóra. A keretét különleges őszi díszekkel feldobhatod, ráadásul a közelben egy krétát is hagyhatsz, így tudtok egymásnak üzenni családtagjaiddal.

Egy egyedi monogramos dísz is jól mutat

őszi ajtódíszek
őszi ajtódíszek

Egy vékony fatáblára rajzolj sablon segítségével tök formát, majd vágd ki. Ezt fesd le vízálló festékkel, és vedd meg hozzá a keresztneved kezdőbetűjét.

Egy különleges tökkoszorú

őszi ajtódíszek
őszi ajtódíszek

Koszorút nemcsak tobozokból és makkból készíthetsz, ilyenkor a piacokon találsz dísztököt is. A legkisebbeket válogasd össze, majd azokat ragaszd rá a koszorú formára.

Őszi kirándulás – azaz kellemeset a hasznossal

A díszek keresését kösd össze egy kisebb kirándulással. Az erdő ilyenkor varászlatos, ráadásul a jó levegő, a szép táj megnyugtat és feltölt. Ötletedbe vond be családodat és barátaidat is, így együtt készíthetitek a szebbnél szebb díszeket, és még kirándultok is egyet.

További cikkek hobbi témakörben:

kreativitás