Madáretető készítése házilag – 10 ötlet

Madáretető készítése házilag: Az énekesmadarak kedves segítőtársaink a kártevő rovarok elleni védekezésben. Egy-egy cinegepár tetvek, atkák, hernyók tízezreitől képesek kertünket megszabadítani.

Madáretető készítése házilag

Ne feledkezzünk meg rólunk akkor sem, mikor az idő zorddá válik. Gondoskodjunk azokról a madarakról, melyek nem költöznek melegebb éghajlatra télen. Nagyon időben vagyunk akár ahhoz is, hogy saját magunk barkácsoljunk madáretetőt. Töltsük fel napraforgó-, köles-, tökmaggal vagy gabonaszemekkel, feltört mogyoróval, dióval. A verebek és a feketerigók az almát, körtét, a főtt burgonyát, de akár a konyhai maradékot is szívesen fogyasztják.

Ügyeljünk arra is, hogy ha elkezdjük etetni a madarakat, ez legyen a későbbiekben is rendszeres, hisz odaszoknak és a későbbiekben koplalni fognak. Mivel a madáretetők környékét sajnos a macskák és egyéb ragadozók is szívesen felkeresik, lehetőleg olyan helyre tegyük ki az etetőket, ahol a madarak védelme is biztosított.

Íme, néhány ötletes könnyen elkészíthető madáretető:

Madáretető konzervdobozból:

Végy néhány nagyobb méretű konzervdobozt, fesd le hobbifestékkel, rögzts bele egy rossz pálcát vagy fakanalat és függeszd fel egy szép színes szalaggal a fára. Tehetsz eltérő eleséget konzervdobozonként is a tartókba. Így egy svédasztalos verzióban várhatod kerti madaraidat. 😉

Madáretető-lakosztály:

Ehhez a madáretetőhöz elkél némi kézügyesség, de megéri a bajlódást.

Madáretető fára rögzítve:

Ehhez a madáretetőhöz szintén konzervdobozok szolgálnak alapul. Színes festés után, nincs más dolgunk, mint egy falapra ragasztani őket és várni a kedves kis madarakat.

Madáretető befőttesüvegből:

Ha a madáretetőt befőttesüvegből készítjük, akár magasra is függeszthetjük, hisz alulról is látni fogjuk, ha fogyóban a madáreleség.

Madáretető csészéből:

Régi rossz teáscsészék felhasználásával és összeragasztásával is készíthetünk madáretetőt.

További kreatív ötletek:

Kövessetek minket Pinteresten >>> Pinterest

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here