Karácsonyi trend 2018 – karácsonyi színek jelentése

Karácsonyi trend 2018: Ahány ember annyiféleképp díszíti fel otthonát az ünnepekre. Persze minden évben vannak különböző trendek, mi megmutatjuk idén, melyek a legmenőbb karácsonyi színek!

Karácsonyi trend 2018 – Letisztult, elegáns

karácsonyi trend 2018
karácsonyi trend 2018

Ez a stílus a fehér, a metálosan fénylő arany és ezüst színekkel kápráztatja el a vendégeket. Üveg, gyöngy és világos színű fa dekorációk passzolnak a legjobban hozzá. Válassz néhány pihe-puha plédet, párnát hozzájuk. Annak érdekébe, hogy ne legyen túl rideg az ünnepi díszítés, dobd fel légies angyalkákkal, szép dobozokkal, tálakkal.

Karácsonyi trend 2018 – Az eredeti, klasszikus stílus

karácsonyi trend 2018
karácsonyi trend 2018

A hagyományok követőinek valószínűleg ez a stílus áll a legközelebb a szívéhez. A klasszikus vonal az évszázados tradíciókat követi, vagyis arany és piros árnyalatokkal rejt melegséget az adventi meghittségbe. A sötét fa tónusok, a barna színű szőrös párnák, plédek igazán jól passzolnak a klasszikus stílushoz. Válasszunk vintage hatású angyalokat, Mikulás figurákat, de szóba jöhetnek a kedves, mosolygós manók is. Vásároljunk hangulatos mécsestartókat, de akár választhatunk csillag vagy fenyőfa formájú gyertyát is.

Karácsonyi trend 2018 – Angyali tisztaság

karácsonyi dekoráció
karácsonyi trend 2018

Ha imádod a havat és a hóesést, akkor ezt a trendet neked találták ki. Itt a fehér színnek kell dominálnia és arany helyett ezüst égősornak. A hóember figurák, a jégcsapra emlékeztető gyertyák, a dércsípte koszorúk és az ezüstös díszek igazán szép, téli hangulatot keltenek.

Karácsonyi trend 2018 – Természetes stílus

karácsonyi trend 2018
karácsonyi trend 2018

A természet szerelmesei is különleges díszek, dekorációk közül válogathatnak. Ennél a vonalnál fontos, hogy a természetes anyagokból készült tárgyakat vásároljuk meg, és azzal díszítsük lakásunkat. A boltok polcain találunk hóval borított tobozokat, fából készül rénszarvasokat, baglyokat. A barna, a zöld és az arany szín nagyon jól passzol ehhez a stílushoz.

Karácsonyi trend 2018 – előkelő stílus

karácsonyi trend 2018
karácsonyi trend 2018

Ha szereted a feketét, a mélykéket és az arany kiegészítőket, akkor ez a te stílusod. Az üvegből, porcelánból, bársonyból szépen kialakított díszek és gyönyörű textíliák csodás kastéllyá teszik otthonod. A fénylő anyagú bársony párnák nemcsak előkelőséget sugároznak, hanem meghittséget is.

Karácsonyi színek jelentése:

Zöld szín jelentése:

A zöld szín az életet szimbolizálja. A hideg téli idő megérkezésével csak az örökzöld növények maradnak meg, így az emberek mágikus erőt tulajdonítottak ezeknek a növényeknek, valamint a színnek is. A zöld színt és a koszorút Krisztus születésével hozták összefüggésbe.

A cikk a hirdetés után folytatódik: 

hotel diamant
Hotel Diamant

Piros szín jelentése:

A piros szín Krisztus vérét és halálát szimbolizálja, de a történészek szerint a tudás almájára is utal, ami Ádám és Éva bűnét jelképezi. A piros, gömb alakú karácsonyfadíszek a paradicsomba való visszatérést szimbolizálják.

Arany szín jelentése:

Az arany szín a Három Királyok által hozott aranyat jelképezi, amit a kis Jézus kapott ajándékba. De vannak, akik szerint az arany arra a csillagra utal, amely a Szentírás szerint megmutatta az utat a napkeleti bölcseknek.

Fehér szín jelentése:

A fehér szín a tisztaság és az öröm jelképe. Világos, tiszta és könnyed, nyugalmat sugároz. Bármilyen színnel kombinálható. Vallástörténelmi jelentése szerint a kenyér belsejére utal, ami Krisztus testét szimbolizálja.

Támogatónk: a Szigetköz csodája, a Hotel Diamant >>>

További cikkeink karácsony témakörben: