Karácsonyi dekoráció házilag – tegyük még szebbé az ünnepet

karácsonyi dekoráció házilag: A karácsony az év egyik legjobban várt ünnepe. Ilyenkor arra törekszünk, hogy nyugalom és meghittség legyen otthonunkban. Összegyűjtöttünk pár otthon is elkészíthető díszítő ötletet, amivel még szebbé varázsolhatjátok lakásotokat!

Karácsonyi dekoráció házilag – Csillogós, fénylő mécsestartó

karácsonyi dekoráció házilag
karácsonyi dekoráció házilag

A befőttesüvegek nemcsak a gyümölcsök és zöldségek elrakására alkalmasak, hanem díszítő elemként is felhasználhatók. Ha nincs otthon üvegünk, akkor menjünk el a boltba, és válogassunk kedvünkre. Számtalan formájú üveget találunk a polcokon. A befőttesüvegre helyezz öntapadós tapétából kivágott mintákat. Utána fújd le jégvirág effekt spray-vel, vagy kend le decoupage lakkal az egész üveget. Száradás után szedd le a matricát és már kész is az alkotás. Ezután nincs más dolgod, mint elővenni egy teamécsest és belehelyezni az üvegbe.

Ragasztópisztolyos hópelyhek, fenyőfák

karácsonyi dekoráció házilag
karácsonyi dekoráció házilag

A ragasztópisztoly használata nem túl bonyolult, ráadásul kinyomva igen gyorsan megszilárdul. Ezt a mutatványt mindenféleképp egy átlátszó, hőállóedényen készítsd el, így akár könnyen használhatsz sablont is, amit felragasztasz a másik oldalára. Utána körbe rajzolod ragasztóval, megvárod míg megszárad, és már kész is az alkotás. Miután kész, fűzd fel őket egy szalagra, vagy damilra és már mehet is az ablakra, az ajtóra vagy a karácsonyfára.

Sóvarázs az üvegeken

karácsonyi dekoráció házilag
karácsonyi dekoráció házilag

Egészen különleges mécsestartó készíthető sóval, műhóval vagy csillámporral. Vegyél egy kisebb, szép formájú poharat vagy befőttesüveget. Kend le az egészet decoupage ragasztóval majd hempergesd meg a sóban, műhóban vagy a csillámporban. Amint megszárad, már mehet is bele a mécses.

Keltsd életre a régi izzókat

karácsonyi dekoráció házilag
karácsonyi dekoráció házilag

Az elhasználódott izzókat érdemes összegyűjtened. Igazán különleges díszeket készíthetsz belőlük. Vegyél pár, szép színű csillámport, egy decoupage ragasztót és már készítheted is a csillámló díszeket. A régi izzókat miután bekented a ragasztóval, forgasd meg a csillámporban és már kész is.

Fényfüzér nem csak a fenyőfán

A különböző égősorok, valamint fényfüzérek nagyon hangulatosak. Ráadásul még otthonosabbá és meghittebbé teszik a lakást. Ezeket a különleges égőket nem csak a fára teheted, hanem különböző tárgyakra, akár tükrökre vagy a szekrény oldalára is.

Varázslámpa üvegből

karácsonyi dekoráció házilag
karácsonyi dekoráció házilag

Nemcsak az elhasznált izzókat érdemes félretennünk, hanem a szép formájú, nagyobb méretű üvegeket is. Ebbe vásárolhatunk különböző színű égősort, amit aztán beleteszünk és már kész is a csodalámpásunk.

Ablakfestés

karácsonyi dekoráció házilag
karácsonyi dekoráció házilag

Szeretsz rajzolni, festeni, kreatívkodni? Akkor ezt neked találták ki. Temperával, vízfestékkel készítsd el a legszebb ünnepi festményeket. Így nem csak a lakásod pompázik, de az utcán sétáló emberek szívébe is örömöt csempészhetsz.

Csillagdíszek faágakon vagy a karácsonyfán

karácsonyi dekoráció házilag
karácsonyi dekoráció házilag

Vágj ki egy keményebb színes vagy fehér papírból csillag mintákat. Ha gondolod fesd le valamilyen szép színű fényes festékkel, hogy még mutatósabb legyen. Ezután várd meg míg megszárad, majd fűzd fel kisebb madzagokra és díszíts fel vele egy két faágat. A feldíszített faágakat tedd vázába. De a karácsonyfára is felaggathatod az elkészült alkotásokat!

Még több cikk hobbi témakörben:

karácsony

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here