Karácsonyi ajtódísz – öltöztesd ünneplőbe a bejárati ajtód

Karácsonykor nemcsak a lakást, hanem a bejárati ajtót is szívesen feldíszítjük. Ehhez összegyűjtöttünk nektek pár tuti ötletek.

Karácsonyi ajtódísz – havas faágak vörösen izzó csipkebogyókkal

karácsonyi ajtódísz
karácsonyi ajtódísz

Igazi ünnepi, karácsonyi ajtódíszt lehet alkotni vesszőkoszorúból. Vegyél egy gallyakból, ágakból készült koszorúalapot, fehér spray festéket és gyűjts vörös színű terményeket, de kökényt és tobozt is felhasználhatsz hozzá akár. A gallyakból készült koszorúalapot fújd le fehér spray-vel. Miután megszáradt, ragaszd rá a terméseket.

Karácsonyi ajtódísz – tobozvarázs a havas fenyvesekből

karácsonyi ajtódísz
karácsonyi ajtódísz

Gyűjts minél több különböző méretű tobozt az erdőben. Ezután a tobozok nagy részét fújd le fehér spray-vel vagy műhóval, a többit pedig hagyd meg természetes valójában.  Miután megszáradtak a tobozok, elkezdheted ráilleszteni őket a koszorúalapra. Gyűjts olyan sok tobozt, hogy a koszorúalap sehol se látszódjon ki alóluk. A felragasztás után, várd meg míg megszárad, majd tedd ki az ajtódra.

“Ennivaló” ajtódísz – fahéjas narancsos szépség

karácsonyi ajtódísz
karácsonyi ajtódísz

Ennek az ajtódísznek a látványától akár meg is éhezhetünk, hiszen leginkább egy fahéjas, narancsos süteményre emlékeztet. Vegyél egy fenyőből készült koszorúalapot, fahéjrudakat, pár narancsot vagy mandarint, és gyűjts tobozokat az erdőben. A mandarinokat pucold meg, ügyelj rá, hogy lehetőleg egyben maradjanak. Majd a tobozokat és a fahéjrudakat a negyed- vagy félhéjakkal együtt ragaszd az alapra ragasztópisztoly segítségével.

Tuja koszorú vörösen izzó termésekkel

karácsonyi ajtódísz
karácsonyi ajtódísz

Bár ritkábban vásárlunk tujából készült koszorút, ehhez az alkotáshoz abból kell kiindulnunk. A koszorúalapot díszítsük fel piros termésekkel. Lehet műanyag, de ízlésesebb, ha élő termésekkel díszítjük fel azt.

A természetesség tobzódása

karácsonyi ajtódísz
karácsonyi ajtódísz 

Ismét szükségünk lesz pár narancsra, rengeteg tobozra és nem kevés makkra is. A narancsból vágj 4-5 darab karikát, és szárítsd ki sütőben vagy radiátoron. A héját próbáld meg úgy lefejteni, hogy abból a csillagminta kijöjjön. Használj csillag kiszúró formát. Természetesen a héjat is szárítsd ki. Ezután a koszorúalapra ragaszd rá a tobozokat, makkokat, majd a tetejére helyezd rá a csillag alakú héjat és a narancskarikákat.

Hógolyó és hópehely koszorú

karácsonyi ajtódísz
karácsonyi ajtódísz

Használj vesszőből, ágakból készült koszorúalapot. Vásárolj díszeket, és gyűjts néhány tobozt is. A díszek között legyen hópehely alakú és fehér gömb formájú dekoráció is. A koszorúalap egyik felére ragaszd fel a díszeket, úgy, hogy egy kis részt hagyj ki a másik oldalán. Ezzel az ajtódísszel a természet és a tél szépségét tudod idézni.

Kedvezményes csomagajánlatok a Diamant Hotel-tól

ITT: >>>

hotel diamant
Diamant Hotel

További karácsonyi ajtódíszek:

Fehér színű vesszőkoszorú, gyönyörű piros és arany díszítéssel

karácsonyi ajtódísz
karácsonyi ajtódísz

Fagyöngy hatású, letisztult vesszőkoszorú

karácsonyi ajtódísz
karácsonyi ajtódísz

Különleges, hosszúkás tobozkoszorú, arany színű díszekkel

karácsonyi ajtódísz

Fenyőkoszorú toboz, csillag és óriás masni dísszel

karácsonyi ajtódísz

További cikkek karácsony témakörben: