Gyönyörű muskátli egész nyáron – A muskátli ápolása

muskátli ápolása
muskátli ápolása

Miért szeretjük a muskátlikat? Mert egyszerű a muskátli ápolása, a szaporításuk, és a teleltetésük. Mert egész nyáron virággal borítják be teraszunkat, erkélyünket. Mert változatosak és nagyon mutatósak. Nem tagadom, én bolondulok a muskátlikért. J

muskatli7
muskátli ápolása

A muskátli ápolása – A muskátli fényigénye:

A muskátli kedvenc helye a déli teraszunk vagy erkélyünk lesz. Imádja ugyanis a napfényt. Az álló muskátli kimondottan jól viseli a nyári tűző napot. (Futó muskátli ideális helye egy keleti terasz/erkély.)

muskatli17
muskátli ápolása

A muskátli vízigénye:

Fontos a rendszeres öntözés, mint ahogy az is, hogy a balkonláda alján lyukak legyenek, melyen távozik a felesleges víz. (Túllocsolás tünete, mikor a levél fonákján apró barna pöttyök jelennek meg. Ez ugyanis a vízkórság vagy ödéma jele.) Nyáron elegendő naponta 1* öntözni.

muskatli4
muskátli ápolása

A muskátli tápanyagigénye:

A talajon ne spóroljunk, ha már a muskátli tövekre áldoztunk, igenis adjuk meg a muskátlinknak a megfelelő mennyiséget nitrogén, a foszfor, a kálium, no meg bór, magnézium, vas és kénből. Ezt biztosítja nekünk egyrészt, ha kimondottan muskátli földet vásárolunk másrészt, ha a tápoldatozást sem hanyagoljuk el. Legkézenfekvőbb tápoldatos vízzel öntözni. Mértékkel! A túlzott tápoldatozás megégetheti a növény gyökereit!

 

muskatli3
muskátli ápolása

Növényápolás:

Az elhervadt virágokat távolítsuk el, így ugyanis nem a magok érlelésére megy a növénykénk energiája, hanem az újabb és újabb virágokkal fog bennünket megörvendeztetni.

Végül egy érdekesség, bevallom még nem próbáltam, de ki fogom. Lefőzött kávézacc a muskátli földjébe. Állítólag gyönyörű lesz tőle. 

A muskátli gondozása, a muskátli teleltetése

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here