Ajándékötletek karácsonyra – vágódeszka DIY

Ha már unod a szokásos sál-sapka-zokni karácsonyi köröket, és valami újdonsággal szeretnéd meglepni családod vagy barátaid, ez a cikkünk Neked szól! A régi, már nem használt vágódeszkáid újrahasznosításával csodálatos meglepetéseket készíthetsz. Mutatjuk, hogy decoupage technikával milyen csodákat művelhetsz.

Ajándékötletek karácsonyra – vágódeszka új élete

vágódeszka DIY
ajándékötletek karácsonyra

Ehhez a mutatványhoz szükséged lesz egy vágódeszkára, decoupage ragasztóra, hobbi festékre, egy szép konyhai témájú szalvétára és egy ecsetre. Első lépésként fesd le a deszka felületét valamilyen világos színnel (lehetőleg olyannal, ami passzol a szalvéta színéhez). Várd meg míg megszárad, utána pedig kend le a decoupage ragasztóval. Ha már “húz” a ragasztó óvatosan helyezd rá a szalvéta legfelső rétegét szépen simítgasd ki a széle felé. Majd a szalvéta felületét kend át még egyszer a ragasztóval, ami egyben lakk funkciót is betölt. Végül hagyd megszáradni.

Akasztóval ellátott, mintás vágódeszka

vágódeszka DIY
ajándékötletek karácsonyra

Végy egy vágódeszkát, és válassz ki hozzá egy mintás szalvétát. Szerezz be akasztókat és apró díszeket is. Ezután decoupage ragasztóval – ahogy fentebb írtuk – ragaszd rá a szalvétát, várd meg míg megszárad. Fogd az apró akasztókat és rögzítsd rá jól a deszka aljára őket, ha tudod, akár kicsi szöggel is csinálhatod. Szeretnéd még tovább fokozni a deszka különlegességét? Ragassz rá egy szép anyagból készített masnit.

Minikonyha vágódeszkán

vágódeszka decoupage
ajándékötletek karácsonyra

Ehhez a mutatványhoz több pici alkotóelemre lesz szükséged. Ezeket készen is megvásárolhatod a kreatív üzletekben vagy az internetről, de némelyiket kemény papírból is el tudod készíteni. Az apró konyhai kellékeket jó erős ragasztóval rögzítsd a vágódeszkára.

Felöltöztetett vágódeszka jegyzeteknek és ceruzának

ajándék szalvétatechnikával
ajándékötletek karácsonyra

Vásárolj mintás anyagokat, méretezd a vágódeszkához és varrj rá egy zsebet. Minél több szín és dísz van az anyagon annál izgalmasabb lesz a recept tartód. A zsebnek legyen egy kisebb része is, oda tudod majd a ceruzát vagy a tollat rakni, a nagy zsebbe pedig a jegyzetfüzetet vagy akár elkészítendő recepteket. Sokszor vagyunk gondban, hogy elkallódnak a kis papírokra írt receptjeink, na ezzel a vágódeszkával biztosan nem lövünk mellé, ráadásul a receptek és az írószerszámok is mindig kéznél lesznek.

Karácsonyi ajándékötletek – virágos vágódeszka

vágódeszka DIY
ajándékötletek karácsonyra

Keress néhány használaton kívüli bögrét, és rögzítsd őket a deszkára. Készíts színes virágokat gumilapból vagy papírból. És tedd bele a bögrébe őket. A biztonság kedvéért a virágokat a deszkához is rögzítheted.

Evőeszköz tartó vágódeszkából

vágódeszka DIY
ajándékötletek karácsonyra

Szerezzünk be három vágódeszkát, lehetőleg olyat, amit majd a végén ki tudunk akasztani a falra. Ezután válasszunk színes, mintás anyagokat és varrjuk össze úgy, hogy egy kis zsebet kapjunk a végén belőlük. Most pedig nincs más dolgunk, mint rászögelni a deszkára a színes zsebeket, majd belehelyezni a kanalakat, villákat és késeket.

Modern karácsonyi ajándékötlet – Tablettartó vágódeszkából

konyhai tablettartó
ajándékötletek karácsonyra

Végy egy vágódeszkát, és keress egy kis darab parkettaszegélyt, valamint egy ék alakú fadarabot támasztónak. A deszka elejére rögzítsd rá a szegélyt, a hátuljára pedig a támasztót. Nyugodtan dekorálhatod, díszítheted a deszkát akril festékkel. Vagy akár a megajándékozott nevét is rápingálhatod, hogy igazán személyre szóló legyen az ajándékod.

Karácsonyi ajándékötlet a Diamant Hoteltől:

Vásárolj ajándékutalványt szeretteidnek a Diamant Hotelbe!

Diamant Hotel ajándékutalvány >>>

hotel diamant
Diamant Hotel

További ajándékötletek karácsonyra – vágódeszka DIY:

Anyának címzett tablettartó vágódeszka

ajándékötletek karácsonyra
ajándékötletek karácsonyra

Kréta tábla a vágódeszkán

ajándékötletek karácsonyra
ajándékötletek karácsonyra

 

Virágtartó vágódeszkából

ajándékötletek karácsonyra

Virágtartó és jegyzetfüzet a vágódeszkán

ajándékötletek karácsonyra

További cikkeink karácsony témakörben: