Legjobb adventi naptár ötletek

Készíts Te is adventi naptárt ajándékba vagy az otthonodba. Meglátod mekkora sikere lesz a gyerekek körében! Ráadásul, ha ötletes ajándékokat rejtesz bele, izgalommal várják mindennap, hogy újabb meglepetést bonthassanak fel. Lássuk, idén melyek a legmenőbb adventi naptárak! 😊

Adventi naptár ötletek – Csipeszes meglepetés

adventi naptár 2018
adventi naptár ötletek

A csipeszeket nemcsak a ruhák teregetéséhez használhatjuk, hanem különleges adventi naptárunk elkészítéséhez is. Először is szükségünk lesz egy tartóra, amire egy erős ragasztóval rögzítjük a csipeszeket. Arra ügyeljünk, hogy a tartót (fa, hungarocell lap) fel tudjuk majd szerelni a falra, és arra is figyeljünk, hogy elég hosszú legyen ahhoz, hogy ráférjen a 24 csipesz. Ha tehetjük használjunk facsipeszeket, ezeket akár le is festhetjük, kedvünkre dekorálhatjuk. Ha ez kész, ragasszuk fel a tartóra egyenként őket. Ezután jöhetnek az ajándékcsomagok. Minden napra rejtsünk a kis zacskókba kis meglepetéseket, édességeket. Végül nincs más dolgunk, mint rácsíptetni a csipeszeket a zacskókra és már kész is az adventi naptárunk.

Adventi naptár ötletek – Fémdobozokból

adventi naptár 2018
adventi naptár ötletek

Szerezzünk be 24 fém dobozt, minél kisebb annál jobb. De az elhasznált krémes dobozaink is jók lehetnek. Ha ez megvan, ragasszunk rá számokat. Majd rejtsünk bele ajándékot vagy hasznos gondolatokat minden napra. A kis dobozokat ragasszuk fel egy tartóra, amit utána kihelyezhetünk a falra.

Ajándékkal teli zsebek a karácsonyfán

adventi naptár ötletek
adventi naptár ötletek

Színes textilből készítsünk karácsonyfát. Varrjunk rá 24 zsebet. Ha lehet akkor ezek is legyenek színesek, hiszen annál szebbé és hangulatosabbá válik a naptárunk. A zsebekbe egészen könnyen rejthetünk kedves meglepetéseket, édességeket, de akár ünneppel kapcsolatos idézeteket is.

Egyszerű és nagyszerű adventi naptár

adventi naptár ötletek
adventi naptár ötletek

Szerezzünk be 24 ajándéktasakot, egy fapálcát és színes fonalakat. A kicsi ajándéktasakokba fűzzünk bele színes fonalat és tekerjük rá a pálcára. Nem baj, ha nem olyan hosszú a pálca, így egymásra torlódnak a beszámozott ajándéktasakok, és nehezebb megtalálni a következő napot. Ez növeli a ,,játék” izgalmát. A tasakokba rejtsünk mézeskalácsot, apró játékokat.

Adventi naptár ötletek – Mesebeli falu

adventi naptár ötletek
adventi naptár ötletek

Keményebb papírból vágjunk ki 24 házat. Legyen teteje, oldala, ablaka, ajtaja és akár kéménye is. Ragasszuk vagy tűzzük össze a házak darabjait, számozzuk be őket filctollal és helyezzük őket valamelyik polcra vagy asztalra. A házak alá rejtsünk meglepetéseket.

Adventi naptár WC papír gurigából

adventi naptár ötletek
adventi naptár ötletek

Legyen 24 WC-papír gurigád! Ezeket úgy ragaszd össze, hogy egy sorban legyen négy. Miután kész, vágj ki megfelelő méretű kör alakú papír formát, amit beszámozol és ráragasztasz a guriga elejére, természetesen ezt azután miután elrejtetted a meglepetéseket a gurigákban! A gurigahalmaz tetejére vágj ki tető formát, és már kész is a ház alakú adventi naptárad.

További cikkek advent témakörben:

Téged is vár a Szigetköz csodája a Hotel Diamant >>>

hotel diamant
hotel diamant