Adventi koszorú ötletek – amiket te is el tudsz készíteni

adventi koszorú ötletek: Szeretnéd, ha egyedi és meseszép adventi koszorúd lenne? Készítsd el a legszebbet saját kezűleg otthon! Mi segítünk, hogy hogyan fogj hozzá!

Adventi koszorú ötletek – Hogyan fogjunk hozzá?

adventi koszorú ötletek
adventi koszorú ötletek

Először is a legfontosabb az adventi koszorú alapja. A boltokban általában nagy a választék. De ha ragaszkodunk ahhoz, kézzel készítsük az alapot, azt is meg tudjuk oldani. Megcsinálhatjuk drótból, fából vagy kartonlapból is. Így a fantáziátoknak nem szabhat határt semmi. Akár a régebben használt vagy már megunt alapokat is újra lehet hasznosítani. Leszedjük róla a díszeket, és már tehetjük is rá a miénket.

Adventi koszorú ötletek – Koszorúalapok – koszorú szalmából

adventi koszorú ötletek
adventi koszorú ötletek

Az egyik legismertebb alap a szalmából készült koszorú. Ezzel szinte bárhol találkozhatunk, olcsó, többféle méretben és vastagságban is megtalálható. A szalmaalapot érdemes teljes egészében kidekorálni, úgy, hogy ne látszódjanak ki a szalmaszálak. Bevonhatjátok termésekkel, apró tobozzal, mogyoróval, mohával, szalaggal, filcanyaggal. Mivel könnyen lehet drótot beleszúrni, így nem is feltétlenül szükséges hozzá a ragasztó. Elég, ha drótos díszekkel dekoráljuk ki a koszorút.

Koszorú vesszőkből

adventi koszorú ötletek
adventi koszorú ötletek

A vesszőkoszorúk nagyon mutatósak díszítés nélkül is. Erre a típusra viszont kicsit nehezebb a ragasztás, így érdemes tűződróttal, vagy szalaggal rögzíteni a díszeket. Ha érzünk hozzá kedvet, akár magunk is elkészíthetjük ezt az alapot. Szőlővesszőből és barkaágakból könnyedén össze lehet fonni. Sprayfestékkel pedig valamilyen színnel is lefújhatjuk. Száradás után már díszíthetjük is.

Mohából készült koszorú

adventi koszorú ötletek
adventi koszorú ötletek

Természetesen a moha alá is kell egy alap, ez általában a szalmakoszorú. A szalmakoszorút szép, erős zöld színű mohával fedik le, ami utána könnyedén dekorálható. A díszeket miután megvásároltad dróttal rögzítsd a mohakoszorúra.

Koszorú hungarocellből

adventi koszorú ötletek
adventi koszorú ötletek

A hungarocellalap masszív, erős, jól kezelhető és festhető. Hobbiüzletekben számos méretben és vastagságban kapható. A hungarocell koszorút érdemes lefesteni valamilyen színre, majd ahhoz válogatni a díszeket. Tűzdelhető dróttal vagy oldószermentes ragasztóval is rögzíthetők rá a dekorációk.

Elengedhetetlen eszközök:

adventi koszorú ötletek
adventi koszorú ötletek

Fogók

A drótok hajlítása puszta kézzel elég nehéz, ráadásul, akár sérülést is okozhat. Így nem árt beszerezni egy csípő-és kúpos fogót. Ezek jól használhatók vágásra, hajlításra. Ha dróttal dolgozunk érdemes vennünk egy védőkesztyűt is.

Hegyes, éles olló

Érdemes vennünk egy ollót, amit csak erre használunk és nem sajnálunk. Az ollónak erősnek, élesnek és hegyesnek kell lennie, hiszen sokféle alapanyaggal el kell bánnia.

Gyertyatüske, gyertyatalp

Az adventi koszorú elengedhetetlen kelléke a gyertya is, ahhoz, hogy a gyertyák masszívan álljanak szükség van gyertyatartóra és gyertyatüskére is. Ezeket virágárusoknál, barkácsüzletekben tudjátok beszerezni.

Díszek és a díszítés

adventi koszorú ötletek
adventi koszorú ötletek

Talán ez a legjobban várt része a koszorú készítésnek. A megvásárolt díszeket úgy helyezed el, ahogy csak szeretnéd. Számtalan kiegészítőt és dekorációt használhatunk. Szinte minden üzletben találunk valami kis apróságot ünnepek előtt, amivel még szebbé tehetjük a saját készítésű koszorúnkat. Használhatunk természetes kiegészítőket, ilyen például a fahéjrúd, az ág, a csillagánizs, a lótuszvirág termés, a dió, mogyoró, tökmag, bármit, amit csak szeretnénk.

Színek harmóniája – meghittség

Fontos, hogy egy koszorún belül ne használjunk túl sok színt, hiszen ezzel ellenkező hatást váltunk ki. Ha többet készítünk mindegyiknek legyen egy alapszíne, amihez válogatjuk a díszeket is. Ezzel letisztult, szép, harmonikus koszorúkat tudunk készíteni.

További cikkek advent témakörben:

advent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here