Ünnepi meggyleves

unnepi meggyleves

 

Karácsonykor sok családnál nem kerül halászlé vagy tyúkhúsleves az asztalra. Vagy azért mert nem szeretik, vagy azért mert nincs idő nagy bevásárlásokra, és több órás sütés-főzésre. Nekik ajánlom ezt a gyors és finom levest.

unnepi meggylevesHozzávalók:

  • 50 dkg mirelit meggy vagy meggybefőtt
  • 1 evőkanál GM puncs ízű pudingpor
  • ízlés szerint édesítő
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy vanília kivonat
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 2 dl tejszín

 

 

 

Elkészítés:

A meggyet 1,2 l vízben feltesszük főzni. Ha befőttet használunk, akkor a levével együtt töltsük a főzőedénybe és hígítsuk fel erre a mennyiségre. Felforraljuk, ízesítjük a fahéjjal, szegfűszeggel és kb. 10 percig főzzük. Közben a tejszínben csomómentesen eldolgozzuk a pudingport, ízlés szerinti édesítőt és a vaníliás cukrot vagy vanília kivonatot. Majd az egészet hozzáöntjük a leveshez. 1-2 perc alatt besűrítjük, langyosan tálaljuk. Ha szeretjük, 1-2 evőkanál vörösbort is tehetünk hozzá.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here