Ünnepi lencsefasírt

lencsefasirt

Egészséges előételként vagy körettel főételként is tálalhatjuk. Húsvétkor, karácsonykor, újévkor, évközben….

lencsefasirtHozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 2 db répa (lehet édesburgonya vagy csicsóka is)
  • 2 db tojás
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál gluténmentes liszt
  • 1  teáskanál pirospaprika
  • 1  teáskanál majoranna
  • bors

 

 

Elkészítés:

A lencsét sós vízben megfőzzük, amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a répát is.  Mikor kész leszűrjük és a fűszereket hozzátesszük. Hozzáadjuk még a tojást, a lisztet, az apróra vágott hagymát és botmixerrel összeturmixoljuk. Ne teljesen simára turmixoljuk, maradjon egy picit darabos. Majd a masszát hűtőbe rakjuk. Pár óra múlva golyócskákat formázunk belőle és sütőpapíron (egy pici kókuszolajjal megkenve) 180 fokon készre sütjük. Hidegen vagy melegen egyaránt finom.

A receptet beküldte: Balogh Ágnes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here