Triplacsokis torta glutén- és laktózmentesen

0
101
tripla csoki torta

A csokiimádóknak az ünnepek alatt sem kell lemondani kedvencükről. Az alábbi torta receptjében ráadásul a csoki, egészséges hozzávalókkal párosul.

tripla csoki tortaHozzávalók:

Tésztához:

  • 14 dkg Liga laktózmentes margarin
  • 200 g édesítőszer
  • 4 tojás
  • 5 dl mandulatej
  • 50 dkg gluténmentes süteményliszt
  • 12 dkg holland kakaópor
  • 2 csomag gluténmentes sütőpor
  • 20 dkg gluténmentes csokoládé

Krémhez:

  • 2 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 7 dl mandulatej
  • 2 csomag gluténmentes fehércsoki
  • 400 g Liga laktózmentes margarin

Elkészítés:

A krémhez a pudingot a tejjel és a csokival együtt a szokásos módon megfőzzük, majd félretesszük, míg teljesen ki nem hűl. Ez alatt elkészítjük a tésztát. A margarint az édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, majd apránként a kakaóport, a sütőporos lisztet és az olvasztott csokit. Robotgéppel jól összekeverjük s egy kilisztezett (rizsliszt) sütőformába öntjük (kb. 26 cm-es tortaforma). 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A töltelékhez ha kihűlt, puha habosított vajat keverünk. Amint a torta kihűlt, három részre vágjuk és töltjük a krémmel úgy, hogy a külsejét is be tudjuk vonni egy kevés krémmel. Majd gőz felett felolvasztott csokit csorgatunk rá és díszítjük.

A receptet beküldte: Virág Kata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here