Szultán tekercs

0
94

Mutatós, finom és egyszerűen elkészíthető, sütés nélküli desszert.

 

Hozzávalók:

A tekercshez:

  • 1 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg gluténmentes étk. keményítő
  • 7 dkg rizsliszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 tk vanília kivonat
  • csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 maréknyi fagyasztott/vagy friss málna

Elkészítés:

Egy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket. 3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót. A maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük. Végül belekavarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.  A forró pudingot egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss, vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát. A krémet a pudingra kenjük és vízbe mártott késsel kb. 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan feltekergetjük. A tepsiben maradt kókuszreszelékben pedig áthempergetjük.  

 

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here