Szilvalekváros diós linzertorta

0
55

Nagyon omlós és ízletes pitetorta. Friss szilvából főzött pürével még finomabb.

 

Hozzávalók:

 

A tésztához: 

  • 25 dkg Schär Mix C lisztkeverék
  • 10 dkg darált dió
  • 18  dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 tojás
  • kevés hideg víz – szükség esetén

A töltelékhez:

  • 50 dkg szilva
  • 15-20 dkg cukor
  • 1/2 citrom leve
  • ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés: 

A száraz hozzávalókat elegyítjük egymással. Hozzákeverjük a citrom héjat és elmorzsoljuk benne a vajat. A tojás hozzáadásával az egészet összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk. A cukorral és a citromlével együtt puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük és sűrűre főzzük. Végül ízesítjük fahéjjal. A linzertészta 3/4-ét rizslisztes felületen kb. fél cm-es vastagságúra kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 22 cm-es kapcsos tortaformát úgy, hogy 1,5 cm-es pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk és egyenletesen elsimítjuk rajta a szilvapürét. A maradék tésztát kinyújtjuk és tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk. Az így kapott motívumokat elrendezzük a szilvapüré tetején és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. 

 

A receptet beküldte: Balogh Tímea

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here