Szaloncukor

szaloncukor2

Ünnepi receptversenyünkre érkezett egy újabb egészséges szaloncukor receptje. Tej-, cukor- és gluténmentes. Gasztro-ajándéknak is kiváló.

szaloncukor2Hozzávalók:

  • 20 dkg mazsola
  • 20 dkg darált mandula
  • 1-2 ek rum/aroma/befőttlé stb.
  • 10 dkg steviával édesített étcsokoládé
  • 1 ek szőlőmagolaj

 

 

 

Elkészítés: 

A mazsolát a rumban megáztatjuk, majd a robotgép késes aprítójában pépesre daráljuk, ha maradt rajta rum, azzal együtt. A  mandulát  is nagyon finomra daráljuk. Végül a darált mazsolát a darált mandulával  összedolgozzuk, szaloncukrokat formálunk belőlük és pár órára a hűtőbe tesszük. Végül vízgőz felett a csokoládét 1 ek olajjal megolvasztjuk, belemártogatjuk a szaloncukrokat és rácsra rakjuk. Másnap akár csomagolhatjuk is.

A receptet beküldte: Putóczki Gáborné

TOVÁBBI GLUTÉNMENTES RECEPTEK>>>

250 hotel balance

Az Ünnepi Receptversenyt a

Thermál Hotel Balance**** Lenti és a Hotel Szieszta*** Sopron

támogatja!

hotel szieszta logo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here