Sütőtökös képviselőfánk, glutén-, tejmentesen

0
34
kepviselo fank

Még kapható sütőtök, amiből akár krémet is készíthetünk és egy csodaszép süteményt alkothatunk az alábbi recept szerint.

kepviselo fankHozzávalók: 

  • 20 dkg rizsliszt
  • 10 dkg zsír
  • 5 db tojás
  • 2 dl víz
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 30 dkg sütőtök püré
  • 3 db tojás
  • 5 dl rizstej
  • 1 csomag GM vaníliás pudingpor
  • 5 ek eritrit

A krém tetejére:

  • 5 dl Hulala

Tetejére:

  • porXukor

Elkészítés: 

A forró vizet, a sót és a zsírt elkezdjük egy lábasban melegíteni. Amikor a zsír elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, míg a tészta összeáll. A tűzről levéve, még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat. Csillagcsöves  habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb halmokat rakunk. Egy órát pihentetjük. Forró, 210 fokos sütőbe tesszük, 10 percig sütjük ezen a hőfokon, de közben nem szabad kinyitni a sütőajtót. Majd még kb. 10 percig sütjük 180 fokon. Ha  kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.
Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet.  A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a sütőtökpürével, a pudingporral és a tejjel. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet, folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot. Majd hűlni hagyjuk. Amíg hűl a krém, felverjük a Hulalát, amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk. Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből. Majd a tetejére a felvert Hulalát és rátesszük a kalapjukat. Megszórhatjuk a tetejét még porXukorral.

A receptet beküldte: Putóczki Gáborné

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here