Spenótos sajttekercs

spenotos sajttekercs

Sült húsok mellé kiváló ez a spenótos sajttekercs és a hidegtálon is feltűnést kelt az üde zöld színével. Az elkészítése sem bonyolult, akár köretként, akár előételként ott a helye az ünnepi asztalon.

spenotos sajttekercsHozzávalók :

Tésztához:

  • 25 dkg burgonya
  • 40 dkg fagyasztott spenótlevél
  • 4 tojás
  • 2 ek rizsliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg vaj

Töltelékhez:

  • 15 dkg sindlinges sajtkrém
  • 20 dkg natúr sajtkrém (tömlős)
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • bors

Elkészítés:

A megpucolt burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. A spenótot leforrázzuk, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a spenótot, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a puha vajat, az áttört burgonyát, ízesítjük reszelt fokhagymával, sóval, borssal és hozzákeverjük a rizslisztet. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a spenótos résszel. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30 x 35 cm) simítjuk és előmelegített 190°C-os sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük. Sütés után a tésztát egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával együtt feltekerjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez a hagymát finomra aprítjuk, majd simára keverjük a krémsajtokkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet és újból feltekerjük. Zsírpapírba csomagoljuk és pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ujjnyi szeletekre vágva a hidegtálra helyezzük.

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here