Ropogós virslinyárs szilveszterre

0
34

A gluténérzékenyeknek sem kell lemondani szilveszterkor ennek a virslinyársnak az elkészítéséről. Nem kell hozzá más, mint gluténmentes leveles tészta, virsli, majd irány a sütő és nincs is vele több dolgunk.

 

Hozzávalók:

  • 1 cs gm mélyhűtött leveles tészta
  • 10 db virsli
  • 1 tojás a lekenéshez
  • 10 db hurkapálcika

 

 

 

 

Elkészítés:

A virslit vágjuk fel lehetőleg egyforma kisebb darabokra. Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd vágjuk fel olyan széles csíkokra mint a virslikarikák. A hurkapálcikát törjük félbe, majd váltakozva szúrjuk fel rá a felcsíkozott leveles tésztát és a virslikarikákat.  Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a nyársakat, ezután felvert tojással kenjük le a tésztát. Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd kb. 15 perc alatt süssük szép pirosra. Tálalás előtt a virslinyársakat hagyjuk langyosra hűlni, majd ízlés szerint mustárral, majonézzel, ketchuppal kínáljuk.

 

A receptet beküldte: Kard Éva

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here