Ricottás málnás minipite

Ezek a piték nagyon látványosak a mini formájukat tekintve, ízüket pedig a málnavelő teszi igazán fenségessé. 

 

Hozzávalók 3 db-hoz:

A tésztához:

  • 20 dkg gluténmentes lisztkeverék
  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 kk sütőpor

A töltelékhez:

  • 25 dkg ricotta
  • 1 ek gm vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor vagy ízlés szerint
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tojás sárgája
  • 2 tojás fehérje
  • 30 dkg mélyhűtött málna
    + 8 dkg cukor
    + 1 tk citromlé

Elkészítés:

A tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük és elmorzsoljuk benne a vajat. A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
A málnát a cukorral sűrű lekvár állagúra összefőzzük, majd egy szitán átpasszírozzuk. A ricottát krémesre keverjük a tojássárgájával és a pudingporral, majd ízesítjük és összeforgatjuk a habbá vert tojásfehérjével.
A tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, kibélelünk vele 3 db mini piteformát úgy, hogy az oldalát is befedje. A tészta alját villával megszurkáljuk és eloszlatjuk benne a ricottás krémet, majd rákanalazzuk a málnavelőt. Végül a pite tetejét befedjük a maradék tésztával, amit tetszőleges formával kiszúrunk. 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

 

A receptet beküldte: Balogh Tímea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here