Rántott hekkfilé póréhagymás paszternákkal

rantott hekkfile paszternakkal

A hal elmaradhatatlan a karácsonyi ünnepi asztalról. Gluténmentes étkezésbe is tökéletesen beilleszthető az alábbi hekkből készült étel, körettel együtt.

rantott hekkfile paszternakkalHozzávalók:

  • hekk szeletek
  • fokhagymapor

A panírhoz:

  • manióka liszt
  • tojás
  • paleo panko morzsa

A körethez:

  • paszternák
  • póréhagyma
  • kókuszzsír
  • oregano
  • törött bors
  • bazsalikom
  • méz

Elkészítés:

A kiengedett halról papírtörlővel jól leitatjuk a vizet. Sózzuk, megszórjuk mindkét oldalát fokhagymaporral, majd a szokásos módon (de nem szokásos hozzávalókkal) panírozzuk.
A morzsát paleos kenyérből készítem. A kenyér héját le szoktam vágni, úgy szárítom meg. Külön-külön darálom le, először aprító gépben, majd kávédarálón. Így nagyon vékony lesz a panír, mert szinte lisztszerű lesz a morzsa. A kenyér belsejéből készült világos (panko) morzsát használom panírozáshoz, a héjából készült morzsát fasírtos ételekhez, töltelékekhez használom.
A körethez a pasztenákot karikákra vágom, sós vízben puhára főzöm. A póréhagymát felkarikázom, kevés kókuszzsírra teszem. Fűszerezem 1-1 csipet oreganoval, törött borssal, bazsalikommal, sóval. Néhány percig kevergetve átpárolom. Rácsurgatok 1 ek. mézet, összekeverem és hozzáadom a puha paszternákot. Fedő alatt 4-5 perc alatt készre párolom.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here