Paleo rántott pulykamell filé avokádós salátával

0
61
paleo rantott pulykamellfile

 

Azt gondolom, nem túlzás azt állítani, hogy hazánkban a legnépszerűbbek a panírozott ételek. Merjünk elszakadni a megszokott liszt-tojás-morzsa panírtól, mert sokkal egészségesebben és élvezhetőbben is elkészíthetjük ezeket az ételeket.

paleo rantott pulykamellfileHozzávalók:

  • banán nagyságúra vágott pulykamell szeletek
  • fokhagyma
  • kókusz- vagy mandulatej

A panírhoz:

  • egyenlő arányban:
    kókuszliszt
    apró szemű kókuszreszelék
    darált dió
  • tojás

A sütéshez:

  • kókuszolaj

A salátához:

  • 1 csomag salátamix
    (fejes káposzta, endívia saláta, sárgarépa)
  • 1 érett avokádó
  • 1 nagyobb narancs
  • fél citrom
  • olívaolaj
  • színes őrölt bors

Elkészítés:

A pulykamellet előző nap felszeleteljük, az öklünkkel enyhén megklopfoljuk, majd bepácoljuk fokhagymás tejben. Készítéskor lecsöpögtetjük, besózzuk és panírozzuk. A panír hozzávalóit összekeverjük, a tojást sózzuk és villával felverjük. Először a panírba (nem tévedés), majd a tojásba forgatjuk a hússzeleteket. Ezzel a módszerrel nagyon vékony bunda lesz rajta. Öntöttvas serpenyőben közepes lángon pirosra sütjük. Akinek nincs, érdemes beszereznie öntöttvas serpenyőt, mert ez egyenletesen tartja a hőt, így nem fog elázni, vagy megégni a panírunk.
A salátához a mixet tálba öntjük, megszórjuk a borssal. A tál fölött meghámozzuk a narancsot és kifilézzük úgy, hogy az összes fehér héjától megszabadítjuk. (Ha a tál fölött filézzük, a kicsurgó leve a tálban marad). Az avokádót meghámozzuk, húsát felszeleteljük, megforgatjuk a kicsavart citrom levében. Mindent jól összeforgatunk és tálra rendezzük. Tálalás előtt megsózzuk, meglocsoljuk a narancs levével és az olívaolajjal. Az egész tálat aprított petrezselyemzölddel és narancsszeletekkel díszítjük.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here