Paleo mézes

0
33
paleo mézes

A sokak által kedvelt karácsonyi sütemény egészséges változata a paleo mézeskalács.

paleo mézesHozzávalók:

  • 8 dkg kókuszliszt
  • 8 dkg tápióka keményítő
  • 8 dkg szezámliszt
  • 8 dkg darált dió/darált török mogyoró
  • 7 g konjacliszt
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 12 dkg méz/mézhelyettesítő cukorbetegeknek/agavé szirup
  • 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb tojás
  • 8 dkg olvasztott sertészsír/kókuszzsír

Díszítés:

  • 1 db tojásfehérje
  • kb. 20 dkg nyírfaporcukor vagy por eritrit

Elkészítés: 

Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, a konjaclisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, majd félretesszük. Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot és kézzel alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára. A lehűlt tésztát egy tápióka keményítővel megszórt deszkára tesszük és fél cm vastagságúra nyújtjuk. Karácsonyi motívumokat szúrunk ki. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Kb. 40 db  lesz belőle. A tojásfehérjét az édesítővel kikeverjük és ezzel díszítjük.

A receptet beküldte: Putóczki Gáborné

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here