Őzgerincben sült aszalt szilvás csirkemell

aszaltszilvas csirkemell

Aki esetleg nem szereti a halat, azoknak itt egy nagyon mutatós csirkemell recept, ami elkészítve a karácsonyi asztalon is megállja a helyét.

aszaltszilvas csirkemell

 

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 10 dkg csirkemell sonka
  • 10 dkg kemény sajt
  • 1 csomag újhagyma
  • 20 dkg bacon
  • 6 db tojás
  • 6 szem aszalt szilva
  • bors
  • szárnyas fűszerkeverék

 

 

Elkészítés:

aszalt szilvas csirkemellAz őzgerincformát kibéleljük baconnal úgy, hogy az egyik szelet az egyik, a következő a másik oldalon lógjon túl. A csirkemelleket kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk és szárnyas fűszerrel befűszerezzük. A legjobb ha ezt a műveletet a készítés előtti napon elvégezzük és hűtőben érleljük. A befűszerezett húsok felét elrendezzük az őzgerincben, majd rárakjuk a többi hozzávalót: a reszelt sajtot, az aszalt szilvát, a csíkokra vágott sonkát, a karikára vágott újhagymát, majd ráütünk négy tojást, mintha tükörtojást sütnénk. A tojásokat kicsit megsózzuk. A maradék 2 tojást verjük fel villával, öntsük nyakon vele a formát, majd rakjuk rá a maradék csirkemell kockákat.

 

Takarjuk be a kilógó szalonnákkal, majd borítsuk be alufóliával. Állítsuk egy tepsibe, amibe 1 bögre vizet is öntünk. 220 fokon 1 órán át sütjük. Utána levesszük a fóliát és a felső réteget pirosra sütjük. Kivesszük a tepsivel együtt és átfordítjuk az őzgerincből az egészet a tepsibe, hogy az alsó baconos réteget is pirosra tudjuk sütni. Visszarakva a sütőbe addig sütjük, amíg ezt el nem érjük.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here