Omlós mogyoróvajas keksz

0
62
mogyorovajas keksz

A mogyoróvajat manapság már minden nagyobb üzletben be tudjuk szerezni, így semmi akadálya nem lehet annak, hogy az ünnepi asztalon helyet kapjon ez az omlós és finom keksz.

mogyorovajas kekszHozzávalók:

  • 25 dkg mogyoróvaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 1 db nagy tojás

 

 

 

 

Elkészítés:

Egy tálba tegyük bele az összes hozzávalót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze úgy, hogy egy sima, homogén masszát kapjunk. A masszából formázzunk diónyi golyókat, majd egymástól távolabb helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Mindenképpen távolabb legyenek egymástól, mert sütés közben nagyra nőnek a kekszek. Ezután kicsit lapítsuk le a golyókat, majd egy villa hátával egymásra merőlegesen nyomjunk rá mintát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni, hogy teljesen megszilárduljon és jó ropogós legyen a keksz.

A receptet beküldte: Kard Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here